30 Aralık 2011 Cuma

Girişimcilik!!!

        Biz bilişimciler için girişimcilik önemli bir kavramdır.Aslında bu kavramın çok çeşitli tanımlamaları var.Bir sürü pazarlama kavramları falan filan....Hiç oralara girmeyeceğim.Girişimcilik;oluşturduğun fikrin hayata geçirilmesi için geçireceğin bütün evrelere dayanabilme gücüdür. :)
        Bunları neden söyledim şimdi?Açıklayayım.Yine her zaman ki gibi sizlerle uyuşmayacağız ama ben bildiğim yoldan gideyim.Öncelikle bir düşünce.Düşüncenin doğurduğu fikir.Fikrin getirdiği projelendirme aşaması... vs.Evet hepsini oluşturduk peki sonra.Önce en alt kademeden başlayacaksın projeni çok belli etmeden yavaş yavaş demli çay gibi içirteceksin ki kimse bir anda hopp diye projenin üstüne yatmasın.Bir örnek vereyim:Bir üniversitenin düzenlemiş olduğu proje yarışmasına katıldık.Fikirlerimizi,projemizi söyledik.Sonra, projeyi şekillendirmeye başlacaktık ki elendiniz yanıtı geldi.Neye dayanarak elediler anlamadık ama elediler.Birkaç ay sonra bir baktık bizim projeyi adamlar yapmış bir güzelde pazarlıyorlar.Öylece gözüne fener tutulmuş tavşan gibi kaldık tabi.İşte bize bir hayat dersi daha... :) Sonra yavaş yavaş yukarılara doğru çıkmaya çalışacaksın.Bir sürü prosedürden geçeceksin.Bakalım bizden mi değil mi aşamalarını da geçtikten sonra eğer hala kalp krizi geçirip öğle namazına müteakip gitmediysen belki Teşvik alabilirsin.Bu sırada projeni kaptırmaman da çok önemli.Adam "hııı iyiymiş ama olmaz deyip" çat diye başkasına yaptırabilir bu işi.Yukarıda örneğini verdim."Olmaz Olmaz DEME!!!"
        Bu kadar prosedür niye ya da bu kadar prosedürle öğrenci niye uğraşıyor?Oturmuş üniversitelerde bunlarla öğrenciler uğraşmıyor.İşte ilginç bir nokta daha geliyor.Ülkemizde kaç tane üniversitenin sistemi oturmuş bulunmakta?Bir elin parmağını geçmez biz bilişimciler için.
        Geçen gün arkadaşım çilesiz bana internette bir şey gösterdi çok güldüm.Hatta gülmekten yarıldım.Bir iş adamının internet sitesinde "çırağım olmaya hazır mısınız?" diye bir başlık var ve resimde iş adamı "O Ses Türkiye" programında ki Acun Ilıcalı gibi poz vermiş.Daha sonra eee hadi olalım bakalım dedik.Bir baktık 10.000$+KDV isteniyor.Hem çırağım ol diyor hemde para istiyor.Güzide ülkemizde bir zamanlar "gelinim olur musun?" programları falan vardı.İşte bu da aynen onun gibi bir şey... :):):) Ego,tatminsizlik veya aşırı tatminlik,yüksek görme....vb. gibi özellikler insanı başkalaştırıp bambaşka bir hale dönüştürdüğünün kanıtıdır.
        Yaaaa işte arkadaşlar şimdi ne yapıyoruz.Öncelikle paramızı biriktiriyoruz daha sonra boynumuza bir tasma takıp bir de plastik kemik hav hav diye diye o çıraklığa gidiyoruz... :) :)
        Böylelikle güzide sistemimizin bir parçası olan girişimcilik konusuda burada sona ermiş bulunmakta.En iyisi KPSS'ye çalışmak olsa gerek.Hadi eyvallah... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder